Bokhandel

Innoco er til for en ting; at du skal lykkes med innovasjon. Siden 2003 har vi utviklet innovasjonsfaget, lært bort innovasjon og ikke minst, innovert selv. Etter et par fagbøker på Universitetsforlaget (Vekstbedriften (2012) og Lean Business Planning) begynte vi å utgi på eget forlag.


I 2012 samlet vi 154 innovatører og lagde en nettverksbasert innovasjonsbok. To år senere, i 2014, kom innovasjonsboka for norske forhold: Innovasjon i praksis (den grå boka). Livet er for kort til å lage dølle bøker. I 2015 fikk vi premie i Årets vakreste bok for denne boka. Vi lager kun vakre bøker som har en oppgave; at du skal lykkes med innovasjon. 


I 2017 lagde vi verdens første tegnede innovasjonsfaglige bok, Innovatører i praksis (den grønne boka). I 2019 tegnet vi ytterligere sju store innovasjonshistorier i den blå boka (Innovasjon i offentlig sektor). 


I 2023 kom Innovasjonsboka (den røde boka). 215  personer har deltatt i prosjektet, som tok oss fem årsverk og gikk over tre år. Så vidt vi vet er Innovasjonsboka et resultat av den største jobben som er gjort til nå i Norge med hensyn på utvikling av læremateriell innen innovasjon. Boka er en blanding av tekst og grafiske noveller på forståelig norsk.


Boktrykkerkunsten er verdens viktigste innovasjon. Gutenbergs ideer la grunnlaget for store samfunnsmessige omveltninger. Sommeren 2023 kommer en spesialutgave av Innovasjonsboka hvor vi går tettere inn på Gutenberg som gründer og boktrykking som innovasjon. Inkunabulasjon får et opplag på 100 eksemplarer, og hver av bøkene inneholder et ekte, trykket bokark fra 1400-tallet. Mange av arkene er fra før Columbus oppdaget Amerika. De er ekstremt sjeldne og ikke minst dyre. I løpet av 12 måneder har vi funnet de aller vakreste av disse supersjeldne arkene i antikvariater og private samlinger rundt i verden. Målet har vært å komme så tett på Gutenberg at du kan “kjenne svettelukta hans”. Å bruke to millioner kroner på å lage 100 bøker er fullstendig utenfor all fornuft. Det har krevd mot men gitt bøtter og spann med motivasjon. Å lage Norges dyreste bok og verdens dyreste lærebok er noe av det morsomste vi har gjort. Når det gjelder Gutenberg som gründer, er det bare å ta av seg hatten…For å kjøpe denne boka må du kontakte oss på sjur@innoco.no


God lesing

Hilsen Sjur Professor emeritus i innovasjon, forfatter og seriegrunder

Viser alle 8 resultater